El passat 14 de novembre es va realitzar a Girona el Primer Innovation Best Practices Exchange (IBPE) en Àmbit Residencial. Aquesta resulta ser la primera trobada de la nova iniciativa del Forum ITESSS d’ESADECREAPOLIS. Va constar d’un taller on van participar diverses organitzacions residencials i on es van compartir experiències d’èxit amb l’objectiu de generar noves propostes al model territorial del PIAISS i al model residencial propi de cada entitat participant. Aquesta pretén ser la primera d’un conjunt d’activitats amb el mateix fi.

L’esdeveniment va comptar amb la participació d’organitzacions com Sumar Acció Social, Suara Cooperativa, Accent Social i centres residencials com Residència Assistida Feixa Llarga, Residència de la Tercera Edat Santa Tecla i Residència Gent Gran Creu de Palau. Aquesta última, amfitriona de l’esdeveniment, és la residència pública que atén a més persones de Catalunya i ha implementat el subministrament de monodosi farmacèutica digitalitzada.

Dels casos que les organitzacions van compartir destaquem la humanització i les bones pràctiques en processos de dol, tot presentant una atenció integral i centrada en la persona. Seguidament, es va exposar un programa que introduïa tècniques que aconsegueixen retardar la pèrdua de capacitats cognitives, així com també un pla de processos i models arquitectònics bastats en una atenció centrada en les persones que vetllen pel benestar individual. També es va plantejar un projecte d’història clínica compartida entre residències i centres sanitaris, així com un model d’atenció integrada social i sanitària residencial.

Finalment, la sessió va concloure amb un Study Tour on els assistents van poder conèixer en primera persona la tecnologia innovadora aplicada en monodosis de farmàcia digitalitzada a Creu de Palau i el seu sistema de traçabilitat i seguiment.

 
Logo EC ITESSS.png